تاريخچه امارات متحده عربي
وجود توسعه دوبي به واسطه نزديكي با ورود و توسعه اسلام در منطقه خاورميانه داشته است. اسلام در روزگار نو در قرن هفتم بعد از ميلاد در عربستانسعودي با انقلابات قرآن كه توسط حضرتمحمد(ص) دريافت ميشد آغاز شد. فتوحات نظامي خاورميانه و شمال آفريقا، امپراتوري عرب را وادار ساخت تعاليم اسلام را از مكه و مدينه به قبايل بدوي محلي منتشر كند. پس از اينكه امپراتوري عربي به تركها، مغولها، عثمانيها رسيد هر يك نشانه خود را بر فرهنگ محلي به جا گذاشت و همگي از اسلام دفاع كردند.
{نام قبلي امارات}
(شيخ مكتوم رشيد آلمكتوم شيخمكتوم رشيد آلمكتوم از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۶ قانونگذار دبي و نخستوزير امارات بوده او بزرگترين پسر شيخ سعيدبنرشدآلمكتوم است كه همكاري فراواني با پدرش داشته است. او بخاطر پيشرفت دبي قابل احترام بوده و همچنان مردم او را به خاطر موفقيتهايش در راهاندازي مسابقات اسبدواني و راهاندازي اسطبلهاي گادولفين به همراه دو برادرش بخاطر ميآورند.)
پس از سقوط امپراتوري اسلامي، دو كشور بريتانيا و پرتغال به منطقه علاقهمند شدند كه به واسطه موقعيت استراتژيك آن در بين هند و اروپا به دليل فرصت كنترل فعاليتهاي دزدان اروپايي بود كه «دزدان دريايي ساحلي» ناميده شدند. در سال ۱۸۲۰ بريتانيا دزدان دريايي را شكست داد و يك معاهده كلي ميان رهبران محلي انجام شد و دزدي دريايي را تقبيح نمودند. ساليان بعد شاهد تعدادي از آتشبسهاي دريايي با دوبي و ساير امارات بود كه حفاظت بريتانيا در سال ؟؟۱۹۸۲؟ پذيرفتند. در اروپا اين ناحيه به عنوان ساحل آتشبس (يا ايالات آتشبس) ناميده ميشود كه اين نام عزيمت بريتانيا در ۱۹۷۱ باقي ماند.
{رشد تجاري }
در اواخر دهه ۱۸۰۰ شيخ مكتوم بنحاشر آل مكتوم فرمانداري دوبي امتيازات مالياتي را به تجار خارجي اعطا نمود كه بسياري از ايران و شارجه به دوبي تغيير موضع دادند. تا ۱۹۰۳ يك خط كشتيراني بريتانيا استفاده از دوبي بعنوان بندر اصلي فراخوان در منطقه را ترغيب نمود و به تجارت ارتباط مستقيم با هند شرقي و ساير بنادر مهّم تجاري منطقه را اعطا كرد. اهميت دوبي به عنوان يك قطب تجاري توسط شيخرشيدابنسعيد المكتوم ارتقاي بيشتري يافت كه پدر امير فعلي دوبي بود كه يك لايروبي شود بنابراين امكان دسترسي شناورهاي بزرگتر را فراهم ساخت. در دبي واردات و صادرات مجدد تخصصي شد كه عمدتاً صادرات طلا به هندوستان و تجارت اساس پيشرفت ارزشمند اين اميرنشين گرديد.
استقلال
و در سال ۱۹۶۸ بريتانيا عقبنشيني خود را از منطقه اعلام كرد و مبادرت به ايجاد يك دولت شامل بحرين، قطر و ساحل آتشبس نمودند. شيوخ حاكم به خصوص شيوخ دوبي و ابوظبي تشخيص دادند كه به وسيله اتحاد نيروها در منطقه خاورميانه قويتر خواهند شد. هنگامي كه قطر و بحرين تصميم به استقلال گرفتند مذاكرات افول كرد. با اين حال ايالت تروشال به تشكيل يك ائتلاف متحد ماند و در سال ۱۹۷۱ فدراسيون امارات متحده عربي متولد شد.
{تشكيل امارات متحده عربي}
(امير يا شيخها
بدليل ساخته شدن واژه امارات از مصدر امير قانونگذاران امارات شيخ ناميده ميشوند.)
دولت جديد از امارات ابوظبي، دوبي، عجمان، فجيره، شارجه، امالكوين و در ؟۱۹۶۲؟؟ رأسالخيمه تشكيل شده بود. (۳ اميرنشين با نام شهر اصلي آن نامگذاري شد) تحت اين توافق؟؟ اميرنشين تا حدي خودمتاري خود را حفظ ميكرد كه ابوظبي و دوبي بيشترين توان اوليه را به فدراسيون اعطا كردند. رهبران فدراسيون جديد امير ابوظبي را انتخاب كردند كه رئيس آن باشد. عاليجناب زايدبنسلطان آل نهيان كه موقعيت او تا دوّم نوامبر سال ۲۰۰۴ باقي بود.
فرزند ارشد او عاليجناب شيخ خليفهابنزائد آل نهيان جهت رياست انتخاب شد. عليرغم اتحاد هفت اميرنشين مناقشات مرزي موجب مسائل اندكي شد. در سال ۱۹۷۶ در پايان اولين دوره رياست جمهوري شيخ زايد تهديد كرد كه اگر ساير اميران حدود مرزي را رعايت نكند، استففاء دهد. اين تهديد راهي مؤثر جهت تضمين اتحاد بود. با وجود اين ميزان استفلال هر اميرنشين مركزي كاملاً تعيين شد.
{دبي پيشرفته}
تجارت و بازرگاني همچنان يكي از عوامل پيشرفت دبي است كه به همراه توليد و توزيع صنعتي كه اكنون با سرمايهگذاري خارجي رسانهها و ارتباطات تركيب شده است. همچنين وجود بسياري از هتلهاي بينالمللي در دبي بهمراه آرامش و تفريحات متنوع باعث شده اين شهر مركز توجّه توريستهاي بسياري است كه پيشبيني ميشود تا سال ۲۰۱۰ به ۱۵ ميليون نفر برسند.)
تشكيل اماراتمتحدهعربي پس از كشف منابع عظيم نفتي در ابوظبي در سال ۱۹۵۸ بود. (ابوظبي ۱۰ درصد منابع نفتي شناخته شده جهان را داراست) اين اكتشاف بهطور شگرفي امارات را متحول كرد. در سال ۱۹۶۶ كه اكنون مركز تجاري نسبتاً ثروتمندي است، نيز نفت اكتشاف نمود.
حاكم آن زمان دوبي، شيخرشيدبنسعيدآلمكتوم تضمين مود كه منابع نفتي امارات جهت توسعه زيرساخت اقتصادي و اجتماعي صرف شوند كه اساس جامعه مدرن فعلي است. كار او از طريق حكومت پسرش و قائممقام شيخمكتومبنرشيدآلمكتوم و به وسيله حاكم فعلي شيخ محمدبنرشيدآل مكتوم ادامه يافت.
(شيخ زائدبنسلطان آلنهيان
او فقط با همتايانش مقايسه نميشود در ۳۳ سال حكومت او در امارات متحده عربي پيشرفتهاي بسيار و تحولات اقتصادي بينظيري اتفاق افتاد. او با حفظ سنتها و اساس فرهنگي و محلي كشور تغييرات بسياري را انجام داد كه به اين دليل در بعد بينالمللي نيز قابل احترام است. هنگام درگذشت او در نوامبر ۲۰۰۴ جمعيت داخلي از هر مليتي سوگواري كردند.)
برچسب: ، اطلاعات كشور امارات متحده عربي، تاريخچه امارات متحده عربي، تور امارات متحده عربي، تور لحظه آخري دبي، ملخآباد چگونه "دبي" شد،