تور امارات متحده عربي | تور دبي تور امارات متحده عربي | تور دبي .

تور امارات متحده عربي | تور دبي

جغرافياي كشور دبي

 

جغرافياي كشور دبي

دُبِي (به عربي: دبيّ) (به انگليسي: Dubai) يكي از شهرهاي كشور امارات متحده عربي است. اين شهر در جنوب كشور ايران و در پيرامون خليج فارس و در شبه جزيره عربستان قرار دارد. دبي بزرگ‌ترين شهر كشور امارات نيز مي‌باشد.

نخستين اشاره‌هاي تاريخي در دبي از سال ۱۰۹۵ ميلادي ثبت شده‌است و نخستين نشانه‌هاي شهرسازي در دبي به سال ۱۷۹۹ برمي‌گردد. دبي در سال ۱۸۳۳ به دست شيخ مكتوم بن بطي بن سهيل آل مكتوم به طور رسمي به عنوان يك شهر بنيان نهاده شد. جايگاه جغرافيايي مهم اين شهر، باعث شد تا در قرن بيستم به يك بندر مهم تبديل شود. در سال ۱۹۶۶ و با كشف نفت در دبي، دبي و كشور قطر تصميم به راه‌اندازي يك واحد پولي جديد بنام «مجلس نقد قطر و دبي»، به جاي «روپيهٔ خليج» كه پيش از اين پول رايج بود گرفتند. كشف نفت منجر شد تا كارگران خارجي براي كار در اين شهر به سرعت به آن نقل مكان كنند به طوري كه در مدت بسيار كوتاهي ۳۰۰ درصد به جمعيت آن افزوده شد و آن را به يكي از منابع مهم جهاني نفت تبديل كرد. دبي جديد از زماني كه بريتانيا آن را در سال ۱۹۷۱ ترك كرد شروع به شكل گرفتن كرد. در اين زمان، دبي به همراه ابوظبي و ۴ شيخ‌نشين ديگر كشور امارات متحده عربي را پايه‌گذاري كردند. يك سال بعد شيخ‌نشين رأس‌الخيمه به كشور امارات پيوست اما قطر و بحرين تصميم گرفتند كه هركدام يك كشور خودكفا باشند. در سال ۱۹۷۳ درهم امارات به عنوان واحد پولي رسمي امارات معرفي شد و به اين ترتيب دبي و قطر اتحاديهٔ پولي بين خود را منحل كردند. در سال ۱۹۷۹ در يكي از محله‌هاي دبي با نام جبل علي يك منطقهٔ آزاد تجاري ساخته شد كه به شركت‌هاي خارجي اجازه واردات و صادرات بدون محدوديت را مي‌داد. با شروع جنگ خليج فارس در سال ۱۹۹۰ سرمايه‌داران و تاجران پول‌ها و دارايي‌هاي خود را از اين شهر خارج كردند كه باعث شد اوضاع اقتصادي اين شهر براي مدتي بحراني بشود اما با دگرگوني فضاي سياسي، دوباره رونق خود را به دست آورد.

امروزه دبي به عنوان يك شهر جهاني و بازرگاني موفق و مهم در منطقه جاي خود را پيدا كرده‌است. اگرچه اقتصاد دبي با صنعت نفت رشد كرد اما بيشتر درآمد دبي از منطقه آزاد جبل علي، فروش ملك به شهروندان خارجي در مناطق آزاد، اعطاي اقامت، صدور دوباره كالا، ترانزيت مسافر و كالا و همچنين قسمت بزرگي نيز از گردشگري و ديگر خدمات مالي و بازرگاني تأمين مي‌شود. دبي به تازگي توجه جهانيان را از راه ساخت و سازهاي بزرگ و همين‌طور رويدادهاي تفريحي و ورزشي هيجان‌انگيز به خود جلب كرده‌است.

در سال‌هاي پاياني دههٔ ۲۰۰۰ ميلادي به خاطر بحران‌هاي مالي گسترده در جهان، ساخت و ساز املاك در دبي براي مدت ۳ سال با دشواري جدي روبه‌رو شد. هر چند دبي توانست بنا بر يك برنامه تدريجي و مداوم خود را بهبود بخشد. در سال ۲۰۱۲ دبي ۲۲مين شهر گران‌قيمت جهان و گران‌قيمت‌ترين شهر خاورميانه معرفي شد.

در سال ۲۰۱۳ دبي توانست حقِ داشتن و برگزاريِ اِكسپو ۲۰۲۰ را به دست آورد. اِكسپو سومين رويداد مهم دنيا پس جام جهاني فوتبال و المپيك است و به «المپيك كشورهت» مشهور است. اين نخستين بار است كه يك شهر از خاورميانه توانست ميزباني اين مهم‌ترين نمايشگاه جهان را به‌دست‌آورد. پيش‌بيني‌ها نشان مي‌دهد اكسپو ۲۰۲۰ براي دبي بيش از ۲۳ ميليارد دلار سود خواهد داشت. { شهرهاي اطراف دوبي} ۱- از سمت شمال شهر دوبي اولين شهر شارجه است كه اين شيخ نشين بسيار شهر مذهبي است و حتي در هتلهاي ان اجازه موسيقي زنده در ان را ندارند و از نظر اجاره منزل براي كساني كه ترافيك صبح شارجه به دوبي را به جون مي‌خرند بسيار فرق دارد واز تظر اقتصادي بهتر. علي سامره و جواد نكونام از جمله بازيكنان ايراني فوتبال بودند كه در سال‌هاي ۲۰۰۶–۲۰۰۷ درتيم الشارجه بازي مي‌كردند. ۲- از سمت شمال بعد از شهر شارجه عجمان است. اين شيخ نشين حدود ۳۰ تا ۴۰ دقيقه رانندگي از دوبي فاصله دارد؛ و از نظر اجاره منزل از شارجه نيز ارزان‌تر است. مسعود شجاعي، جواد كاظميان از جمله بازيكناني بودند كه حضور در اين شهر و بازي در تيم عجمان را تجربه كردند. ۳- از سمت شمال عجمان كه پشت سر گذاشته مي‌شود شهر كوچك ام القوين است كه جمعيت كمي در آنجا ساكن هستند در اين شهر باشگاه فوتبال اين شهر در ليگ دسته يك امارات حضور دارند. ۴- مسير شمال را كه ادامه دهيد به شهر راس الخيمه مي‌رسيد كه جمعيت قابل توجهي دارد و با شارجه برابري مي‌كند. اين شهر تا دوبي ۲ ساعت رانندگي زمان مي‌برد؛ كه از ۲ مسير آزاد راه الامارات مسير مستقيم و سريع ان است و از راه مسير شهري كه دوبي به شارجه، عجمان، ام القوين و راس الخيمه است. اين مسير به دليل داخل شهر بودن و وجود ترافيك ۳ ساعت زمان مي‌برد، رضا عنايتي، پژمان نوري، مازيار زارع، رجب زاده، از جمله بازيكناني بودند كه در تيم اين شهر در ليگ امارات بازي مي‌كردند. ۵. شهر الذيد كه در سمت شرق دوبي است و حدود ۳۰ دقيقه رانندگي از سمت جاده فرودگاه شارجه مي‌باشد. شهري كوچك با يك ميدان داخل شهر و مردماني آرام. ۶- بعد از شهر الذيد حدود ۹۰ كيلومتر تا شهر مسافي فاصله است به سمت شرق – شهر مسافي يك ميدان كوچك دارد و اكثر جمعيت ان در همان نقطه ساكن هستند. در سمت چپ ميدان باشگاه فوتبال المسافي هست كه در ليگ يك امارات حضور دارد. نويد فريدي از بازيكنان ايراني اين تيم در سال‌هاي ۲۰۰۹ تا ۲۰۰۱۱ در اين باشگاه حضور داشت. ۷- بعد از مسافي با ۳۰ دقيقه فاصله به فجيره مي‌رسيد. اين شيخ نشين در زمينه دادو ستد با عمان بسيار فعال است به دليل نزديكي با عمان و وصل بودن به درياي عمان. ۸ – فجره به سمت شرق درياي عمان است و به سمت شمال شرقي كه پيش مي‌رويد به شهر العروبي مي‌رسيد. اين شهر شهر بسيار آرامي است و مردماني بسيار ميهمان نواز. اين شهر نيز در ليگ يك امارات سالهاست كه تيم دارد و بهشاد ياور زاده از جمله بازيكنان ايراني ان شهر در سال ۲۰۱۰ بوده است.

محتويات

۱ ريشهٔ نام
۲ تاريخچه
۲.۱ حكومت قطر و دبي و مكران
۲.۲ فرمانروايان آل مكتوم حكام امارت دبي
۳ جغرافيا
۴ آب‌وهوا
۵ نوع حكومت و سياست
۶ جمعيت، زبان و مذهب
۷ اقتصاد
۸ سبك معماري
۹ ترابري
۹.۱ مكران
۹.۲ هوايي
۹.۳ زميني
۹.۴ خطوط مترو
۹.۵ دريايي
۱۰ فرهنگ
۱۱ گردشگري در دبي
۱۱.۱ جشنواره خريد دبي
۱۱.۲ گردشگري فرهنگي
۱۱.۳ مناطق گوناگون
۱۱.۴ پارك‌هاي مهم شهر دبي
۱۱.۵ بازارها
۱۲ ورزش
۱۲.۱ پيشنهاد بازي‌هاي المپيك ۲۰۲۴
۱۳ نگارخانه
۱۴ پانويس
۱۵ فهرست منابع

ريشهٔ نام

واژهٔ دوبي تازي شدهٔ واژهٔ «دو پي» پارسي است به معني «دو بنياد» كه اشاره دارد به بنياد شهر دوبي در دو سوي خور.

در دههٔ ۱۸۲۰ ميلادي، دبي توسط مورخان بريتانيايي «الوصل» ناميده مي‌شد. به دليل سنت‌هاي شفاهي منطقه، تعداد كمي پرونده مربوط به فرهنگ تاريخي و افسانه‌اي دبي وجود دارد كه به صورت نوشته درآمده‌است. به همين دليل ريشه‌هاي واژهٔ دبي در منابع عربي بسيار مورد مناقشه قرار دارد. به گفتهٔ فدل هندهال (Fedel Handhal)، محقق تاريخ و فرهنگ امارات متحده عربي، كلمهٔ دبي ممكن است از كلمهٔ «دَبا» تشكيل شده باشد كه اشاره‌اي به جريان آهستهٔ رودخانهٔ قديمي اين شهر با نام خور است. همچنين احمد محمد عبيد شاعر و محقق نيز مي‌گويد كه ريشهٔ كلمهٔ دبي، دَبا است اما منظور از دبا نوعي ملخ بوده‌است.[۳]
تاريخچه
عكس خور دبي — دبي.jpg

دبي تا قبل از سال ۱۸۳۳ ميلادي دهكده‌اي از توابع مشايخ ابوظبي بود، در سال ۱۸۳۳ شيخ مكتوم بن بطي آل مكتوم به همراه ۸۰۰ نفر از خويشاوندان و وابستگان و همراهان خود، از امارت ابوظبي به اين دهكده كوچيدند و از آن تاريخ دوران حكمراني قبيلهٔ آل مكتوم و تأسيس شيخ‌نشين دبي آغاز شد. پيش از اين تاريخ، دبي يك روستاي كوچك بيش نبود و هيچ امتيازي نسبت به ساير روستاهاي اطراف خود نداشت.

نسبت قبيلهٔ آل مكتوم به قبيلهٔ آل بوفلاسه يكي از فروع قبائل بزرگ (بني ياس) مي‌رسد. اصل نام اين قبيله از نام «فلاسه» (خواهر فلاح بن هلال الياسي جد آل نهيان) حكام امارت ابوظبي گرفته شده‌است. تاريخ نويسان چنين نوشته‌اند كه «فلاسه» (خواهر فلاح آل نهيان) به ازدواج پسر عموي خود (راشد بن عامر بن هلال الياسي) درآمد و صاحب چند پسر شد كه به (الرواشد) معروف شدند. از آنجاييكه «فلاسه آل نهيان» شخصيت برجسته‌اي بين عشيرهٔ خود بود و از نفوذي قوي برخوردار بود، فرزندانش نام آل بوفلاسه برخود گرفتند و به قبيلهٔ «آل بوفلاسه» مشهور شدند، نسب به نام مادرشان فلاسه آل نهيان. قبيلهٔ بني ياس از چند قبيلهٔ بزرگ تشكيل يافته بود و به نام «حلف بني ياس» (پيمان بني ياس) معروف بود؛ كه بيشتر آنان از قبيلهٔ «فضاعه» نوادگان و عموزادگان ياس بودند، كه جد مستقيم «آل نهيان» و «آل مكتوم» مي‌باشد. قبيلهٔ بني ياس از نفوذ و تميز خاصي در منطقه برخوردار بودند، و در قيام اتحاد دولت امارات متحده عربي نقش مهمي داشتند.
حكومت قطر و دبي و مكران

بر خلاف اكثر اميرنشين‌هاي امارات، حكومت اين شهر با حكومت قطر در سال ۱۹۶۶ ميلادي سكه‌اي مشترك زدند كه به نام « مجلس نقد قطر و دبي» معروف بود، اين «سكه» تا قبل از قيام دولت اتحاد امارات در اين دوكشور رايج بوده‌است. دبي بندري گردشي با جاذبه‌هاي مدرن و بعضي جاذبه‌هاي تاريخي و طبيعي است. حاكم اين امارت، شيخ محمد بن راشد است و نايب حاكم شيخ حمدان بن راشد است. شايد شهر دبي مهم‌ترين شهر امارات باشد. بعد از امارت ابوظبي، پايتخت سياسي كشور امارات متحده عربي، دبي پايتخت تجارتي امارات به شمار مي‌آيد. از جاذبه‌هاي اين شهر: بازار طلا، جزاير مصنوعي و اماكن تاريخي است.
فرمانروايان آل مكتوم حكام امارت دبي

شيخ‌نشين دبي توسط خانوادهٔ «آل مكتوم» تأسيس شد و تا به امروز نيز اين خانواده بر آن حكومت مي‌كنند. زنجيره مستقيم فرمانروايان آل مكتوم و مؤسسان امارت دبي عبارتند از:

مكتوم بن بطي آل مكتوم (۱۸۳۳–۱۸۵۲)
سعيد بن بطي آل مكتوم (۱۸۵۲–۱۸۵۹)
حشر بن مكتوم آل مكتوم (۱۸۵۹–۱۸۸۶)
راشد بن مكتوم آل مكتوم (۱۸۸۶–۱۸۹۴)
مكتوم بن حشر آل مكتوم (۱۸۹۴–۱۹۰۶)
بطي بن سهيل آل مكتوم (۱۹۰۶–۱۹۱۲)
سعيد بن مكتوم آل مكتوم (۱۹۱۲–۱۹۲۹)
راشد بن سعيد آل مكتوم (۱۹۵۸–۱۹۹۰)
مكتوم بن راشد آل مكتوم (۱۹۹۰–۲۰۰۶)
محمد بن راشد آل مكتوم (۲۰۰۶ – تا امروز)

دبي مدرن با تلاش شيخ راشد بن سعيد آل مكتوم (سال‌هاي حكومت: ۱۹۵۸–۱۹۹۰) شكل گرفت. در طي اين ساليان دبي به صورت يك مركز داد و ستد براي ايران و هند و اينك به صورت پل ارتباطي داد و ستد در ميان آفريقا و آسياي شرقي ميانه درآمده‌است. در سال‌هاي جاري دبي به يك مكان مطمئن براي سرمايه‌گذاري تبديل شده‌است.
جغرافيا

بيشتر پايتخت‌ها و شهرهاي مهم داراي پرواز مستقيم به دبي هستند. بيش از ۸۰ خط هوايي به فرودگاه بين‌المللي دبي مي‌رود و از آنجا برمي‌گردد كه موجب شده يكي از شلوغ‌ترين فرودگاه‌هاي دنيا شود.
آب‌وهوا
نوشتار اصلي: آب‌وهواي دبي

دبي داراي آب و هوا بسيار گرم و خشك مي‌باشد. دبي در فصل تابستان بسيار گرم، پر باد و خشك است و به طور ميانگين داراي دمايي در حدود ۴۰ درجهٔ سانتي‌گراد (۱۰۴ درجهٔ فارنهايت) در روز و ۳۰ درجهٔ سانتي‌گراد (۸۶ درجهٔ فارنهايت) در شب مي‌باشد. همچنين در اغلب روزهاي سال آسماني آفتابي مشاهده مي‌شود.

دبي در فصل زمستان نيز گرم است و به طور ميانگين داراي دماي ۲۳ درجهٔ سانتي‌گراد (۷۳ درجهٔ فارنهايت) در روز و ۱۴ درجهٔ سانتي‌گراد (۵۷ درجهٔ فارنهايت) در شب مي‌باشد.

ميانگين بارش در دبي ۸۸٫۶ ميلي‌متر (۳٫۴۹ اينچ) در سال مي‌باشد.[۴]
[نهفتن]داده‌هاي اقليم دبي (۲۰۰۸)
ماه ژانويه فوريه مارس آوريل مه ژوئن ژوئيه اوت سپتامبر اكتبر نوامبر دسامبر سال
ميانگين بيش‌ترين °C (°F) — — ۲۸٫۲
(۸۳) ۳۲٫۹
(۹۱) ۳۷٫۶
(۱۰۰) ۳۹٫۵
(۱۰۳) ۴۰٫۸
(۱۰۵) ۴۱٫۳
(۱۰۶) ۳۸٫۹
(۱۰۲) ۳۵٫۴
(۹۶) ۳۰٫۵
(۸۷) ۲۶٫۲
(۷۹) ۳۳٫۴
(۹۲)
ميانگين روزانه °C (°F) ۱۹
(۶۶) ۲۰
(۶۸) ۲۲٫۵
(۷۳) ۲۶
(۷۹) ۳۰٫۵
(۸۷) ۳۳
(۹۱) ۳۴٫۵
(۹۴) ۳۵٫۵
(۹۶) ۳۲٫۵
(۹۱) ۲۹
(۸۴) ۲۴٫۵
(۷۶) ۲۱
(۷۰) ۲۷٫۵
(۸۲)
ميانگين كم‌ترين °C (°F) ۱۴٫۳
(۵۸) ۱۵٫۴
(۶۰) ۱۷٫۶
(۶۴) ۲۰٫۸
(۶۹) ۲۴٫۶
(۷۶) ۲۷٫۲
(۸۱) ۲۹٫۹
(۸۶) ۳۰٫۲
(۸۶) ۲۷٫۵
(۸۲) ۲۳٫۹
(۷۵) ۱۹٫۹
(۶۸) ۱۶٫۳
(۶۱) ۲۲٫۳
(۷۲)
سابقهٔ كم‌ترين °C (°F) ۸
(۴۶) ۷
(۴۵) ۱۱
(۵۲) ۸
(۴۶) ۱۷
(۶۳) ۲۲
(۷۲) ۲۵
(۷۷) ۲۵
(۷۷) ۲۲
(۷۲) ۱۶
(۶۱) ۱۳
(۵۵) ۱۰
(۵۰) ۷
(۴۵)
بارندگي ميلي‌متر (اينچ) ۱۵٫۶
(۰٫۶۱) ۲۵٫۰
(۰٫۹۸) ۲۱٫۰
(۰٫۸۳) ۷٫۰
(۰٫۲۸) ۰٫۴
(۰٫۰۲) ۰٫۰
(۰) ۰٫۸
(۰٫۰۳) ۰٫۰
(۰) ۰٫۰
(۰) ۱٫۲
(۰٫۰۵) ۲٫۷
(۰٫۱۱) ۱۴٫۹
(۰٫۵۹) ۸۸٫۶
(۳٫۴۹)
ميانگين روزهاي بارندگي ۵ ۷ ۶ ۳ ۰ ۰ ۱ ۰ ۰ ۰ ۱ ۵ ۲۸
منبع شماره ۱: دفتر مركزي هواشناسي دبي[۵]
منبع شماره ۲: Qwikcast [۶]
نوع حكومت و سياست
از سال ۲۰۱۴ پليس دبي از خودروهاي لوكس و پرسرعتي همچون بوگاتي ويرون، بنتلي كانتيننتال، لامبورگيني اونتادور و… استفاده كرد.

دولت دبي در چهارچوب سلطنت مشروطه عمل مي‌كند و از سال ۱۸۳۳ ميلادي (۱۲۱۲ هجري شمسي) توسط خاندان آل مكتوم اداره مي‌شود. شيخ محمد آل مكتوم حاكم فعلي شيخ‌نشين دبي است. او نايب رئيس پادشاه امارات متحده عربي، نخست وزير و رئيس مجلس وزيران امارات متحده عشربي نيز مي‌باشد.

شهرداري دبي (به عربي: (به عربي: بلديه دبي)) در سال ۱۹۵۴ ميلادي و توسط حاكم وقت آن زمان، راشد بن سعيد آل مكتوم براي برنامه‌ريزي، خدمات شهري و نگه‌داري از امكانات محلي تأسيس شد. رياست شهرداري دبي در حال حاضر در دست حمدان بن راشد آل مكتوم، نايب رئيس دبي مي‌باشد كه بر كار سازمان‌هايي از قبيل وزارت راه، برنامه‌ريزي و بررسي و محيط زيست و وزارت بهداشت و دارايي نظارت دارد. همچنين شهرداري دبي مسئول بهداشت شهر و زيرساخت‌هاي فاضلاب نيز مي‌باشد.

نيروي پليس دبي در سال ۱۹۵۶ و در نايف تأسيس شد تا به اجراي قانون بپردازد. اين نيرو تحت فرمان مستقيم شيخ محمد آل مكتوم، حاكم فعلي شيخ‌نشين دبي مي‌باشد.

شيخ‌نشين‌هاي دبي و راس الخيمه تنها شهرهايي در كشور امارات هستند كه دستگاه قضايي آن‌ها با دستگاه قضايي فدرال كشور امارات مطابقت ندارد.
جمعيت، زبان و مذهب
نوشتار اصلي: جمعيت دبي
سال جمعيت
۱۸۲۲۱ ۱٬۲۰۰[۷]
۱۹۰۰۱ ۱۰٬۰۰۰[۸]
۱۹۳۰۱ ۲۰٬۰۰۰[۹]
۱۹۴۰۱ ۳۸٬۰۰۰[۷]
۱۹۵۴۱ ۲۰٬۰۰۰[۷]
۱۹۶۰۱ ۴۰٬۰۰۰[۱۰]
۱۹۶۸ ۵۸٬۹۷۱[۱۱]
۱۹۷۵ ۱۸۳٬۰۰۰[۱۲]
۱۹۸۵ ۳۷۰٬۸۰۰[۱۳]
۱۹۹۵ ۶۷۴٬۰۰۰[۱۳]
۲۰۰۵ ۱٬۲۰۴٬۰۰۰
۲۰۱۴ ۲٬۲۵۰٬۰۰۰
۲۰۱۶ ۲٬۵۰۲٬۷۱۵
۱ شهر دبي در سال ۱۹۶۸ براي اولين‌بار سرشماري شد؛ بنابراين ارقام جدول بالا از سال ۱۹۶۸ به قبل، به صورت تخميني از منابع مختلف تهيه شده‌است.

بر اساس سرشماري انجام شد توسط مركز آمار دبي، جمعيت اين شيخ‌نشين تا سال ۲۰۰۹ ميلادي ۱٬۷۷۱٬۰۰۰ بوده‌است. مساحت شهر دبي ۴۹۷٫۱ مايل مربع (۱٬۲۸۷٫۴ كيلومتر مربع) مي‌باشد و تراكم جمعيت بيش از ۴۰۸٫۱۸ بر كيلومتر مربع است كه اين مقدار بيش از ۸ برابر كل كشور مي‌باشد. دبي بيستمين شهر گران‌قيمت در منطقه، و بيستمين شهر گران‌قيمت جهان مي‌باشد.

در «سال ۲۰۰۵ ميلادي»، ۱۷ درصد از جمعيت دبي را اتباع اماراتي تشكيل مي‌داد. همچنين حدود ۸۵ درصد (۷۱ درصد از جمعيت كل امارات) از جمعيت مهاجر اين شهر را اتباع آسيايي تشكيل مي‌دهند كه عمدتاً هندي (۵۱٪)، زبان بلوچي (۱۶٪)، بنگلادشي (۹٪)، فيليپيني (۳٪) و جمعيت قابل ملاحظه‌اي از سومالي كه نزديك به ۳۰٬۰۰۰ نفر مي‌باشند هستند. يك چهارم از جمعيت كل امارات هم اصليت ايراني دارند. علاوه بر آمارهاي بالا، ۱۶ درصد (۲۸۸٬۰۰۰ نفر) از جمعيت دبي در خوابگاه‌هاي كار جمعي زندگي مي‌كنند كه مليت و نژاد آن‌ها شناسايي نشده‌است اما تصور مي‌شود كه عمدتاً آسيايي باشند.

«در حدود سالهاي ۱۳۸۶ شمسي»، بيش‌از ده هزار دانشجوي ايراني در دوبي مي‌بودند كه در مجموع «بيش از ۲۵ درصد جمعيت» اين بندر رانيز، جمعيتي كلان از ايرانيها تشكيل، مي‌دادند.[۱۴]

متوسط سن در اين شيخ‌نشين ۲۷ سال مي‌باشد. ميزان تولد تا سال ۲۰۰۵ ميلادي، ۱۳٫۶ و ميزان مرگ و مير ۱ درصد بوده‌است.

كارگران ساختماني و عمدهٔ شهر هندي هستند و بعد از آن‌ها پاكستان كه كمي بيشتر از هندي‌ها كار شخصي هم دارند و فيليپيني‌ها هستند. بازار سنتي و كوچك دبي مثل موبايل فروشها، بقالي‌ها و لوازم يدكي خودروفروشي‌ها و بقيهٔ كارها با سرمايهٔ كوچك بيشتر به دست ايراني‌هاي قديمي ساكن دبي مي‌گردد. پس از ايرانيها، عرب‌هاي سوري و پاكستاني‌ها بازار سرمايه را در دست دارند. ايراني‌هاي زيادي هم براي سرمايه‌گذاري در بازار كلان به جز املاك به دبي آمده‌اند كه البته مشخصا تعدادشان از كساني كه در املاك سرمايه‌گذاري كرده‌اند بيشتر نيست.

زبان رسمي دبي، عربي است اما زبان انگليسي به صورت گسترده‌اي توسط ساكنان اين شهر استفاده مي‌شود به طوري كه به زبان اوليهٔ اين شهر تبديل شده‌است. ديگر زبان‌هايي كه توسط كه توسط ساكنان اين شيخ‌نشين به طور گسترده استفاده مي‌شود شامل هندي، فارسي، اردو، بنگالي، تاميل، تاگولوگ، چيني، مالايالم مي‌باشد.

مادهٔ ۷ از قانون اساسي موقت كشور امارات متحده عربي، دين اسلام را به عنوان دين رسمي اين كشور اعلام كرده‌است. علاوه بر اسلام، تعداد قابل توجهي از ساكنان دبي، مسيحي، هندو، بودايي، سيك و بهائي هستند.

گروه‌هاي غير مسلمان مي‌توانند خانه‌ها و عبادتهاي خودشان را داشته باشند. در حالي كه دولت كشور امارات مجوز قانوني به گروه‌هاي مذهبي نمي‌دهد، اما ممكن است برخي از ۷ شيخ‌نشين‌هاي اين كشور استقلال داخلي به برخي از مذاهب بدهند. دبي نيز تنها شيخ‌نشين كشور امارات است كه معابد هندو و گوردوا (معابد سيك‌ها) را دارد. طبق سرشماري اخير افراد ملت هندوستان بيشترين جمعيت مستقر در دبي را تشكيل مي‌دهند. گروه‌هاي غير مسلمان، كمك‌هاي نقدي را تنها مي‌توانند از بين خود جمع‌آوري كرده و يا از خارج دريافت كنند و مي‌توانند در ملأ عام دينشان را تبليغ كنند. اما از دين برگشتن يا توزيع نشريات مذهبي به شدت خلاف قانون بوده و علاوه بر جريمهٔ نقدي و پيگرد قانوني، به خاطر رفتار توهين آميز به آئين اسلام، فرد مجرم يا به زندان مي‌رود يا از كشور اخراج مي‌شود.

اتباع اسرائيلي حق ورود به دبي را ندارد.
اقتصاد

دبي و ديره، بنادر مهمي براي توليدكنندگان غربي است. بيشتر مراكز مالي و بانكها در منطقه بندري مي‌باشد. دبي اهميتش را به عنوان يك مسير تجاري در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ به دست آورد. شهر دبي تجارت آزاد طلا دارد. بندر جبل علي در دهه ۱۹۷۰ ساخته شده و بزرگ‌ترين بندر دست‌ساز بشر در جهان است. اما دبي به صورت فزاينده‌اي در حال پيشرفت به عنوان مركزي براي صنايع خدماتي از قبيل فناوري اطلاعات و سرمايه‌گذاري مي‌باشد. خطوط حمل و نقل توسط هواپيمايي امارات تقويت شده و در سال ۲۰۰۶ حدود ۲۸ ميليون مسافر را جابه‌جا كرده‌است. همچنين در دبي مناطق آزاد براي صنايع بخصوص وجود دارد از قبيل شهر اينترنتي دبي و شهر رسانهٔ دبي، كه با يك فيلتر محدود شده و برخي سايتها و سايتهاي اسراييلي بسته‌است و فرستادن صدا در اينترنت غيرقانوني است. البته در مناطقي مثل TECOM (Dubai Technology, Electronic, Commerce & Media Free zone Authority) اين سايتها بسته نيستند.
سبك معماري
آسمان‌خراش‌هاي دبي مارينا در شب

دبي داراي سبك‌هاي مختلفي از معماري‌هاي جهان مي‌باشد. اما بسياري از تفاسير مدرن معماري اسلامي را مي‌توان در اين شهر پيدا كرد. دبي نه تنها در نوآوري و ساخت‌وساز اسلامي در بين جهان عرب رتبهٔ اول را دارد بلكه به صورت بين‌المللي هم در رده‌هاي بالاي ساخت و ساز قرار دارد.

ساخت و ساز در دبي خيلي سريع‌تر از كشورهاي غربي پيش مي‌رود و علتش اين است كه نيروي كار ارزاني از آسيا در اختيار گرفته‌است. يكي از مهم‌ترين علل پيشرفت در ساخت و ساز اينست كه دبي در حال متنوع ساختن اقتصادش است. در واقع دبي نمي‌خواهد به درآمد نفت كه تصور مي‌شود تا سال ۲۰۱۵ تمام شود، تكيه كند. از جمله اقداماتي كه دبي را برجسته كرده، ساخت بلندترين برج جهان با ارتفاع ۸۲۸ متر و ساخت جزاير مصنوعي جهان و جزاير نخلي مي‌باشد.

رودخانهٔ خور دبي شهر دبي را به ۲ بخش ديره و بر دبي تقسيم كرده‌است. ۴ پل از روي خور و يك تونل به نام نفق الشندقه كه از زير آب مي‌گذرد اين ۲ قسمت را به هم مربوط مي‌كنند. (ديره در شرق (راست) و بر دبي در غرب (چپ) قرار دارند)(توضيح:طبق نقشه جغرافيايي ديره در شمال و بر دبي در جنوب دبي قرار گرفته‌است، به احتمال قوي نگارنده اين مطلب حين نگارش برروي يكي از پلهاي مذكور و رو به دريا ايستاده بوده) ديره محلي بازاري، سنتي و قديمي و كارگري است. اما بخش بر دبي محلي است كه مسئولين دبي قصد دارند از آن شهري مدرن با بافت مدرن درست كنند. خيابان شيخ زايد با ساختمان‌هاي مجلل و بلند، پايين شهر جديد دبي شده‌است و بزرگ‌ترين برج دنيا را در خود جاي داده‌است. بالاي شهر دبي، ساحل كناري جميرا خواهد بود با انواع ويلاهاي مجلل چندين ميليون دلاري و پالم‌هايي كه در دل خليج فارس پي ريزي و بنا شده. حدود ۵۰ درصد سرمايهٔ وارد شده در سالهاي اخير به دبي از طريق بخش املاك بوده، به طوري كه متقاضيان با خريد خانه‌ها و آپارتمان‌ها به صورت هوايي و ۹۹ ساله، صاحب امتياز اقامت خواهند شد. قبلاً اختيار خانه بدون اجاره كردن آن براي بيگانه‌تباران امكان‌پذير نبود.
ترابري
نوشتار اصلي: ترابري در دبي

كنترل حمل و نقل در دبي توسط «سازمان جاده‌ها و حمل و نقل» انجام مي‌شود. در سال ۲۰۰۹ توسط سازمان آمار شهرداري دبي گزارش شد كه حدود ۱٬۰۲۱٬۸۸۰ خودرو در اين شهر وجود دارد. آمار در سال ۲۰۱۰ نشان داد كه تنها ۶ درصد از ساكنان اين شهر از وسايل حمل و نقل عمومي استفاده مي‌كنند. اين در حالي است كه دولت دبي به شدت در حال سرمايه‌گذاري بر روي زيرساخت‌هاي حمل و نقل عمومي در سطح شهر مي‌باشد. اما با اين وجود تعداد خودروهاي شخصي اضافه شده در هر سال كاهش نمي‌يابد. اين پديده بروز ترافيك‌هاي سنگين در دبي را سبب شده‌است.
مكران
هوايي
نوشتار‌هاي اصلي: فرودگاه بين‌المللي دبي و فرودگاه بين‌المللي آل مكتوم

فرودگاه بين‌المللي دبي (ياتا: DXB؛ ايكائو: OMDB) مركز اصلي هواپيمايي امارات يا پرواز امارات (به انگليسي: Fly Emirates) است. هواپيمايي امارات نام خطوط هوايي رسمي دولت دبي است كه در حال حاضر به ۱۱۱ شهر در ۶۲ كشور از ۶ قاره جهان به طور مستقيم پرواز دارد. پرواز امارات از سمت سازمان بين‌المللي حمل و نقل هوايي به عنوان «برترين شركت هواپيمايي سال ۲۰۱۱» انتخاب شده‌است. اين فرودگاه هم‌اكنون ۱۲اُمين فرودگاه شلوغ جهان از لحاظ تعداد مسافران است. همچنين ۵اُمين فرودگاه شلوغ جهان از لحاظ تعداد مسافران بين‌المللي مي‌باشد. علاوه‌بر آن اين فرودگاه با حمل ۱٬۹۳۷ ميليون تن محموله و بار، ۸اُمين فرودگاه شلوغ باري جهان در سال ۲۰۰۹ بوده‌است. در همان سال ۲۰۰۹ نيز ۴۴اُمين فرودگاه شلوغ جهان بر پايهٔ تردد هواپيما بوده‌است.

رتبهٔ اين فرودگاه از نظر شلوغي در جهان در سال‌هاي گذشته به قرار زير است:
بر پايه تعداد مسافران: اين فرودگاه تا قبل سال ۲۰۰۷ در فهرست ۳۰ فرودگاه شلوغ جهان نبوده‌است. در سال ۲۰۰۷ رتبهٔ ۲۷ و در سال ۲۰۰۸ رتبهٔ ۲۰ و در سال ۲۰۰۹ رتبهٔ ۱۵ و در سال ۲۰۱۰ رتبهٔ ۱۳ و در سال ۲۰۱۱ رتبهٔ ۱۲ را بدست آورد.
بر پايه تعداد مسافران بين‌المللي: در سال ۲۰۰۵ رتبهٔ ۱۱ و در سال ۲۰۰۶ رتبهٔ ۱۰ و در سال ۲۰۰۸ رتبهٔ ۶ و در سال ۲۰۱۰ رتبهٔ ۵ را بدست آورد.
بر پايه حمل بار و محموله: در سال ۲۰۰۲ رتبهٔ ۲۱، در ۲۰۰۳، ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ رتبهٔ ۱۸، در ۲۰۰۶ رتبهٔ ۱۷، در ۲۰۰۷ رتبهٔ ۱۳، در ۲۰۰۸ رتبهٔ ۱۱ و در ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ رتبهٔ ۸ را به دست آورد.

فرودگاه مكران داراي ۳ ترمينال لوكس است كه پروازهاي شركت‌هاي خارجي از ترمينال ۱ و ۲ و پروازهاي هواپيمايي امارات از ترمينال ۳ صورت مي‌پذيرد. ترمينال ۳ فرودگاه دبي بزرگ‌ترين ساختمان جهان از نظر مساحت مي‌باشد. مساحت اين ترمينال ۱٬۵۰۰٬۰۰۰ مترمربع مي‌باشد. فرودگاه بين‌المللي دبي داراي يك مركز خريد به نام «دوتي فيري» (به انگليسي: Duty Free) (به معني معاف از گمرك) نيز مي‌باشد. اين فرودگاه جوايز بسياري به خاطر طراحي و سرويس عالي‌اش برده‌است.

به جزء فرودگاه بين‌المللي دبي، يك فرودگاه ديگر با نام فرودگاه بين‌المللي آل مكتوم (ياتا: DWC؛ ايكائو: OMDW) در منطقهٔ جبل علي دبي ساخته شده‌است، كه ساخت آن از سال ۲۰۰۴ آغاز شد و در سال ۲۰۱۰ اولين فاز آن افتتاح شد. فاز اول اين فرودگاه جديد، ظرفيت حمل بيش از ۲۵۰٬۰۰۰ تن بار و جابجايي ۵ ميليون مسافر در سال را دارد. علاوه‌بر آن يك باند مخصوص براي هواپيمايي ايرباس آ-۳۸۰ (Airbus A380) را دارد.

در صورت ساخت كامل فرودگاه آل مكتوم، اين فرودگاه با ۵ باند فرود و ۴ ترمينال، بزرگ‌ترين فرودگاه جهان مي‌شود كه خواهد توانست بيش از ۱۶۰ ميليون مسافر و ۱۲ ميليون تن محموله را در سال جابه‌جا كند. انتظار مي‌رود كه اين فرودگاه در سال ۲۰۱۷ به صورت كامل بهره‌برداري شود.
زميني
يك اتوبوس در دبي مارينا.

پنج راه اصلي دبي را به شهرهاي ديگر كشور امارات متصل مي‌كند: آزادراه شيخ زايد، آزادراه امارات، بزرگ‌راه دبي-حتا، آزادراه دبي-الهباب، آزادراه عود ميثا. علاوه‌بر اين ۵ بزرگ‌راه اصلي، چند بزرگ‌راه ديگر نيز مناطق مختلف دبي را به هم متصل مي‌كند. بخش غربي و شرقي دبي نيز توسط ۴ پل با نام‌هاي ال مكتوم، قرهود، بيزنس بي و پل شناور و ۱ تونل با نام شندغه وصل مي‌شود.

مطابق آمار، اتوبوس شهري دبي در سال ۲۰۰۸ در ۱۴۰ مسير خدمت‌رساني كرده‌است و ۱۰۹ ميليون نفر را در همان سال جابه‌جا كرده‌است. در پايان سال ۲۰۱۰ ميلادي، ۲٬۱۰۰ اتوبوس در شهر دبي در حال خدمت‌رساني بودند. ايستگاه‌هاي اتوبوس در دبي داراي تهويهٔ مطبوع و كولر گازي مي‌باشند و همين امر باعث تشويق ساكنان به استفاده از اتوبوس شهري به جاي خودروي شخصي شده‌است.

دبي داراي يك خطوط تاكسي‌راني بسيار گسترده نيز مي‌باشد كه بيشتر حمل و نقل اين شهر توسط آن انجام مي‌شود. اين تاكسي‌ها به رنگ كِرِم مي‌باشند. بيش از ۳ هزار تاكسي در شيخ‌نشين دبي وجود دارد كه هر روز به طور متوسط ۱۹۲٬۰۰۰ سفر انجام مي‌دهند و ۳۸۵٬۰۰۰ مسافر را جابه‌جا مي‌كنند. در سال ۲۰۰۹ ميلادي، تاكسي دبي بيش از ۷۰ ميليون سفر انجام داد و به حدود ۱۴۰ ميليون مسافر خدمات‌رساني كرد.
خطوط مترو
ايستگاه برجمان، مترو دبي در سال ۲۰۰۹
نوشتار‌هاي اصلي: مترو دبي و مونوريل پالم جميرا

پروژهٔ ۳٫۹۸ ميليارد دلاري مترو دبي در حال حاضر بهره‌برداري شده‌است اما هنوز بخش‌هايي كوچكي از آن در دست ساخت است. افتتاح كامل خط قرمز و خط سبز اين مترو در سال ۲۰۱۰ بود. مترو دبي ارزان‌ترين شبكهٔ مترو جهان، بعد از متروي تهران در ايران مي‌باشد. خط سبز اين مترو، منطقهٔ الراشديه را به مركز شهر و خط قرمز آن، فرودگاه بين‌المللي دبي را به جبل علي متصل مي‌كند. راه‌اندازي خط آبي (۲۰۱۱) و خط بنفش (۲۰۱۲) نيز در دست ساخت است. مترو دبي داراي ۴۷ ايستگاه است كه ۳۷ ايستگاه آن روي زمين و ۱۰ ايستگاه آن در زير زمين است.

مترو دبي اولين شبكهٔ خطوط مترو شهري است كه در شبه جزيره عربستان ساخته شده‌است.

مونوريل پالم جميرا يك خطوط مونوريل است كه در جزيرهٔ مصنوعي پالم جميرا قرار دارد. اين مونوريل، جزيرهٔ پالم جميرا را به سرزمين اصلي دبي متصل مي‌كند و به خط قرمز مترو دبي ختم مي‌شود. اين مونوريل در ۳۰ آوريل ۲۰۰۹ افتتاح شد.
دريايي

دبي داراي دو بندر اصلي مي‌باشد: بندر راشد و بندر جبل علي. بندر جبل علي بزرگ‌ترين بندرگاه ساخته شده به دست انسان، بزرگ‌ترين بندر خاورميانه و ۷اُمين بندر شلوغ جهان مي‌باشد.

يكي از روش‌هاي سنتي كه مي‌توان از بر دبي به ديره رفت، استفاده از قايق‌هايي مرسوم به عَبرَه است كه در رودخانهٔ دبي با نام «خور» موجود است. همچنين اتوبوس‌هاي دريايي نيز در اين رودخانه فعاليت مي‌كند.
فرهنگ

دبي در حال غني ساختن فرهنگش مي‌باشد با ساخت دهكده فرهنگي دبي كه شامل موزه‌هاي هنري و كتابخانه‌ها و مدارس رقص و موزيك، فروشگاه كتابهاي كمياب و فضاهاي باز براي تفريح و استراحت مي‌باشد. دبي داراي چندين سالن تئاتر مي‌باشد از جمله تالار سلطنتي، تئاتر جامعه دبي و تئاتر مدينه كه ميزبان بسياري از كارهاي هنري و توليدات كشورهاي غربي است. جشنواره بين‌المللي فيلم دبي، جشنواره‌اي است كه هر ساله در اين شهر برگزار شده و ستاره‌هاي دنيا را از سراسر جهان جذب مي‌كند.
گردشگري در دبي
نوشتار اصلي: گردشگري در دبي
دبي مال بزرگ‌ترين مركز خريد جهان از نظر مساحت مي‌باشد. اين مركز خريد بخشي از پروژهٔ ۲۰ ميليارد دلاري برج خليفه است. دبي مال در اواخر سال ۲۰۰۸ ميلادي براي عموم باز شد.[۱۵][۱۶]

گردشگري يكي از استراتژي‌هاي مهم اميرنشين دبي براي سرازيري دلار به امارات متحده مي‌باشد. گردشگري دبي بيشتر بر خريد است اگر چه جذابيت‌هاي مدرن و تاريخي نيز دارد. در سال ۲۰۰۷ ميلادي شهر دبي ۸اُمين شهر پربازديد جهان بود. انتظار مي‌رود كه در سال ۲۰۱۵ ميلادي، ۱۵ ميليون گردشگر به دبي سفر كند.

دبي مشهورترين شيخ‌نشين در ميان شيخ‌نشين‌هاي هفتگانه كشور امارات متحده عربي است. دبي از ديگر امارت‌هاي امارات متحده عربي جدا و متمايز است زيرا درآمد نفت تنها ۶٪ از توليد ناخالص داخلي را تشكيل مي‌دهد و درآمد اصلي آن از منطقه آزاد جبل علي و گردشگري است. شهر دبي با ديگر شهرهاي كشور امارات متفاوت است و بخش زيادي از درآمد آن توسط صنعت گردشگري تأمين مي‌شود.

دبي به «پايتخت خريد خاورميانه» مشهور است و به تنهايي بيش از ۷۰ مركز خريد بزرگ (شامل دبي مال، بزرگ‌ترين مركز خريد جهان) را در خود جاي داده‌است.
جشنواره خريد دبي
نوشتار اصلي: جشنواره خريد دبي

اين فستيوال هر ساله به مدت يك ماه از ژانويه شروع مي‌شود. اين فستيوال كل دبي را به يك مركز خريد تبديل مي‌كند. علاوه بر آن، اين فستيوال دربرگيرنده برنامه‌هاي موسيقي، نمايشگاه‌هاي هنري و رقص محلي مي‌باشد.
[نمايش]

مركزهاي معروف خريد در دبي
گردشگري فرهنگي

براي بازديدكنندگان دبي، فرهنگ بعد از خريد در درجه دوم جذابيت قرار دارد. مناظري از فرهنگ قديم دبي درحاليكه اين فرهنگ تحت سلطه سرعت سريع پيشرفت اقتصادي شده مي‌تواند در مناطق اطراف نهرها ديده شود. ساختمان‌هاي اطراف نهر نشانگر يك شهر قديمي است. دهكده غوص (قريه الغوص) و دهكده ميراثي (قريه التراث)، ماهيگيري و يافتن مرواريد را به نمايش مي‌گذارد. از ديگر جاذبه‌ها مي‌توان به خانه شيخ سعيد المكتوم، موزه دبي و منطقهٔ بستكيه و روستاي حتي اشاره كرد. تاريخ اين روستا به دو تا سه هزار سال قبل برمي‌گردد و شامل ۳۰ ساختمان است و در ۱۱۰ كيلومتري جنوبي شهر دبي در قلب كوه‌هاي حتي و در امتداد رشتهٔ كوه حجر واقع شده‌است. موزه دبي در سال ۱۹۷۱ به منظور نمايش سبك زندگي سنتي دبي ايجاد شد و شامل عتيقه‌جات و مصنوعاتي مي‌باشد كه از آفريقا و كشورهاي آسيايي از طريق تجارت به دبي وارد شده‌اند. مسجد شندغه نيز ۲۰۰ سال قدمت دارد.
مناطق گوناگون

منطقهٔ صنعتي دبي جبل علي نام دارد كه از كشورهاي زيادي از جمله چين و تايوان و تايلند در آن براي توليد به عنوان منطقهٔ كاملاً آزاد در آن جمع شده‌اند.
منطقهٔ آموزشي دبي در غرب و دورترين نقطهٔ بر دبي قرار دارد. اسم اين شهر «شهرك دانش» است. همين‌طور دبي داراي دانشگاه نسبتاً معروفي به اسم دانشگاه آمريكايي است كه در نزديكي شهر دانش قرار دارد.
شهر اينترنتي و شهر رسانه هم در انتهاي خيابان ساحلي جُميرا و پس از عبور از برج عرب قرار گرفته‌اند.
بستكيه. يكي از مناطق مهم و تاريخي اين شهر است.
بزرگ‌ترين مركز خريد دنباله دار دبي به نام مركز تجاري تفريحي دبي مي‌باشد. همچنين ساختمان ديگري كه برنامه‌ريزي شده تا دبي را به يك منطقه مركزي تجاري تبديل كند، خليج تجاري است. جايي كه زمانيكه تمام شود، حدود ۵۰۰ آسمان خراش را در حوالي منطقه الحاقي دست ساز Dubai Greek به نمايش مي‌گذارد.
بر دبي:

بر دبي توسط پيش آمدگي خليج فارس به داخل خشكي كه مشابه رودخانه‌است و خور ناميده مي‌شود به دو قسمت تقسيم شده‌است، قسمت غربي اين تقسيم كه قسمت قديمي تر شهر است بر دوبي ناميده مي‌شود، اما قسمت شرقي آن بر ديره ناميده مي‌شود.
[نمايش]

ن ب و

محله‌ها و منطقه‌هاي دبي
پارك‌هاي مهم شهر دبي
نوشتار اصلي: پارك‌هاي دبي

دبي بوستان‌هاي فراواني دارد كه نام مهم‌ترين آنها در الگوي زير است.
[نمايش]

ن ب و

پارك‌هاي دبي

پارك‌هاي آبي شهر دبي عبارت‌اند از:

وايلد وادي
ليجر لاند
آكواونچر
پارك آبي آتلانتيس

بازارها

بازارهاي سنتي معروف دبي عبارت‌اند از:

بازار مرشد.
نايف.
سبخه. يكي از قديمي‌ترين بازارهاي دبي مي‌باشد.
تخته (الصنادق).
بازار طلاي دبي.
بازار الرأس.
بازار بندر طالب.
بازار جميرا
بازار تيس
بازار بلوشستان
بازار مدينه الجميرا
بازار ريف مال
بازار نايف
بازار مرشد

ورزش
نوشتار اصلي: ورزش‌هاي سنتي در امارات متحده عربي

فوتبال و كريكت، محبوب‌ترين ورزش‌هاي شهر دبي مي‌باشد. دبي داراي ۶ تيم فوتبال با نام‌هاي الوصل، الشباب، الاهلي، النصر، دبي سي.اس. سي، حتي است. باشگاه الوصل بعد از باشگاه العين، پرافتخارترين تيم در ليگ فوتبال امارات متحده عربي است. بازي كريكت نيز توسط قشر بزرگي از ساكنان دبي همانند هندي‌ها، سريلانكايي‌ها، پاكستاني‌ها، بنگلادشي‌ها، انگلستاني‌ها، استراليايي‌ها و آفريقاي جنوبي‌ها دنبال مي‌شود. در سال ۲۰۰۵ شوراي بين‌المللي كريكت، مقر خود را از شهر لندن به دبي تغيير داد.

مسابقهٔ اسب‌سواري دبي را جام جهاني دبي مي‌نامند كه هر ساله در حال برگزاري است و شركت‌كنندگان بين‌المللي براي شركت در آن به اين شهر مي‌آيند.


برچسب: ، اقتصاد دبي، بهترين مراكز خريد كشور دبي، جمعيت دبي، سبك معماري در كشور دبي، نقشه امارات متحده عربي،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲ دى ۱۳۹۶ساعت: ۱۱:۱۰:۲۷ توسط:faezeh موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :